Kálmosgyökér tea – Az egészségügyi előnyei

A kálmosgyökér régóta ismert sokrétű kertészeti, kulináris és orvosi előnyeiről. Az a növény, amely képes minderre, az élénk színű kálmosgyökér virág szirmai figyelemfelkeltő kiegészítést jelentenek a kertben, gyógyító tulajdonságaik miatt pedig az elsősegély szekrénybe kerülnek. A legelterjedtebb felhasználás a kálmosgyökér tea.

Kálmosgyökér tea – Mi a kálmosgyökér?

A körömvirág sokáig – más néven „Fazekas kálmosgyökér” – az Asteraceae családba tartozó növény. Európa mediterrán térségében őshonos, bár ma már az egész világon megtalálható. A kálmosgyökér növények fényes szirmokkal, általában sárga, vagy narancssárgával emelkednek ki, 1-2 méter magasra nőnek. Keskeny szirmait napfény alaknak nevezik. Amellett, hogy kulináris eszköz, a kálmosgyökér legismertebb gyógyászati ​​felhasználására.

A virágot széles körben használják gyógynövényként, amelynek antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt a gyógyítás erős összetevője. Az egész szirmok felhasználása mellett a kálmosgyökér virágai porrá őrölhetők, vagy olajok, krémek és kenőcsök készíthetőek belőlük. Az FDA jóváhagyta a kálmosgyökért fűszerként, valamint kozmetikumok, szappanok és samponok, testápoló krémek és sebkezelés összetevőjeként történő használatra, mind belsőleg, mind külsőleg.

A kálmosgyökér egészségügyi előnyei

Ez a növény számos egészségügyi kérdés kezelésére képes arra, hogy végigjárja az egész otthont: a kerttől a konyháig, az orvosi szekrényig.

Kálmosgyökér tea – Gyógyítja a sebeket

A kálmosgyökér elsősorban gyógynövényként ismert, nyugtató képességei miatt. Bár a gyengéd gyógynövény, a kálmosgyökér szirmainak gyógyító hatása nagyon erőteljes, ezért elengedhetetlenül szükséges a gyógyszeres szekrényben. Hasznos bármilyen sebgyógyulás esetén, amelyre szüksége lehet, beleértve a rovar csípéseket, a zúzódásokat, a hólyagokat, a vágásokat és a herpeszeket. A kálmosgyökér helyi alkalmazásával tisztán tartják a sebeket és elősegítik az új szövetek növekedését. Gyakran használják a gyengén gyógyuló sebek – amelyek bőrpír, vagy gyulladás jeleit mutatják – elősegítésére.

A gyógyító gyógynövény hatékony a kisebb égési sérülések, köztük a leégés kezelésében is. Segít a napvédelemben, és következésképpen bekerülhet a megelőző ellátást szolgáló fényvédő formulákba. Kálmosgyökér krém, kenőcs, vagy gyógyító balzsam alkalmazható a sebekre a duzzanat csökkentése érdekében, és antimikrobiális komponenseik, különösen gombaellenes szerek megakadályozhatják a másodlagos fertőzést, ami gyorsabb gyógyulási folyamathoz vezet.

A kálmosgyökér régóta ismert sokrétű kertészeti, kulináris és orvosi előnyeiről. Az a növény, amely képes minderre, az élénk színű kálmosgyökér virág szirmai figyelemfelkeltő kiegészítést jelentenek a kertben, gyógyító tulajdonságaik miatt pedig az elsősegély szekrénybe kerülnek. A legelterjedtebb felhasználás a kálmosgyökér tea.

Kálmosgyökér tea – Segíti az emésztőrendszert és az immunrendszert

Csakúgy, mint a helyi kálmosgyökér képes orvosolni a külső sebeket és égési sérüléseket, ez is csillapítja a belső sebeket és égési sérüléseket. Például fekélyeket, gyomorégést, vagy irritábilis bél szindrómát. Védő hatása van a gyomor számára, amely javítja az emésztést azáltal, hogy helyreállítja a bélfalat, miközben enyhíti a kellemetlenségeket.

A kálmosgyökér képessége az átmeneti influenza, vagy nátha által okozott fertőzés legyőzésére. A kálmosgyökérről kiderült, hogy erősíti az immunrendszer képességét a fertőzések leküzdésére. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy a kálmosgyökér antimikrobiális, ami azt jelenti, hogy lassítja, vagy megöli a fertőzést, hogy megakadályozza annak terjedését. Antibakteriális tulajdonságai hatalmat nyújtanak az elhúzódó köhögés, vagy lerakódások leküzdésére, amelyektől úgy tűnik, nem tud megszabadulni.

Egyes kutatások összefüggést hoztak létre a bél és a mentális egészség között, ideértve a depresszió tapasztalatait is. Ha a kálmosgyökér képes javítani és javítani a bélműködést, ez a kapcsolat növelné a kálmosgyökér hatását, hogy pozitívan befolyásolja az agytevékenységet is.

Kálmosgyökér tea – Hidratálja és táplálja a száraz bőrt

A kálmosgyökér számos olyan bőrbetegség enyhítésére használható, amelyek száraz, viszkető vagy irritált területeket okozhatnak. Megnyugtatja a bőrt, ekcéma, dermatitis és korpásodás tüneteit. A ragyogó bőr számára nélkülözhetetlen fehérje, a kollagén termelésének elősegítésével a kálmosgyökér segíti a megnyugtatott, hidratált bőr fenntartását. Bár hatásos a gyógynövény gyengédsége, gyakran teszi a kálmosgyökér olyan bőrápolási előnnyé, amelyet még a bőrérzékenyek közül is sokan élvezhetnek.

És kinek van érzékenyebb, vagy finomabb bőre, mint a csecsemőknek? A szülők hajlamosak óvatosak lenni, amikor termékeket alkalmaznak csecsemőjük kiütésre, vagy irritációra. A kálmosgyökér annyira biztonságos és hatékony, hogy sok gyerekeknek szóló termékben megjelenik. Természetes gyógymódként gyakran előnyben részesítik a csecsemők által tapasztalt kiütések és irritációk megelőzését és kezelését, például pelenkakiütést.

Kálmosgyökér tea – Lassítja a ráncok kialakulását

A kálmosgyökérról kiderült, hogy segíti a ráncok fejlődésének lassítását is. A kálmosgyökérban található antioxidánsokról és gyulladáscsökkentőkről kiderült, hogy jelentősen védenek az emberi bőrsejtek oxidatív stresszétől. Az oxidatív stressz a káros atomok és antioxidánsok egyensúly hiánya. Az oxidatív stressz nagy szerepet játszik az öregedési folyamatban, valamint számos betegség kialakulásában. A kálmosgyökér lehetővé teszi, hogy a bőr hidratált és egészséges maradjon, így kiváló összetevője a napi testápolóknak, vagy ajakbalzsamnak.

Kálmosgyökér tea – A hegek csökkentése

A kálmosgyökér egyik kiemelkedő előnye, hogy képes csökkenteni a hegeket, ha sebeket kezelnek. A sebgyógyulást elősegítő kálmosgyökér tulajdonságok a hegesedési folyamatra is érvényesek. A kálmosgyökér növeli a sérülés vér áramlását, elősegíti a gyors és egészséges, fertőzéstől mentes gyógyulási folyamatot. Ösztönzi az egészséges új szövet növekedését. Olyan bőrfekélyek esetén, mint a bárányhimlő és a pattanások, a gyógynövény lágyítja és megnyugtatja a bőrt, megakadályozva a gyulladást, fokozva az immunválaszt, ami lehetővé teszi a sebek gyors és tiszta gyógyulását.

Kálmosgyökér tea – Mindennapi életében

Ha érdekel, hogy a kálmosgyökér bekerüljön az életébe, mindig vásárolhat szárított virágokat, és megkapja a növény minden előnyét, levonva az élő virágok élénk színeit. De, ha érdekel a kertészkedés, a kálmosgyökér remek kiegészítő még a kezdő kertészek számára is.

A kálmosgyökér könnyen kezelhető, kevés karbantartást igénylő üzem. Talajtípusa nem válogatós, és korlátozott öntözést igényel, természetesen figyelembe véve az évszakot is. Aszály álló és fagytűrő. A kálmosgyökér növények nem igényelnek különösebb gondozást. Növekszik napsütésben, vagy árnyékban, kültéri ültetvényben, vagy beltéri cserepben. Annyi lehetőség!

Amint a kálmosgyökér virágozni kezd, 2–4 naponta szedje be a virágokat, hogy a virágok teltek és bőségesek maradjanak. Amint szedi a virágokat, még több virágzik. Enyhe éghajlaton a kálmosgyökér évelő lehet (két évnél tovább élő növény). Bár a kálmosgyökér képes fagyos időjárást is átélni, ahol keményebb tél van, a kálmosgyökér általában egyévesnek tekintik (egy év élettartamú növénynek). Ahol azonban éves, képes önvetésre a következő évre.

A használatának módjai – Tea

A számos előnyének elterjedt módja tea elkészítéséhez. Ehhez porított, vagy szárított kálmosgyökér szükséges, amelyet 10-20 percig forrásban lévő vízben áztatunk. Ezt a teát lehet inni vagy szájöblítőként használni a torokfájás, vagy a szájüregi sebek kezelésére. Különösen erős áztatás esetén a kálmosgyökér tea gyógyító meleg borogatásként is használható a szem fertőzés esetén.

Kálmosgyökér tea – Kálmosgyökér olaj

Kálmosgyökér olaj a helyi gyógyszeres kezelés általános módszere. Úgy készül, hogy a kálmosgyökér virágait néhány hétig melegített olajban infundálja, naponta kevergetve. Néhány olaj, amelyet figyelembe kell venni, hordozóolaj, olívaolaj, vagy jojobaolaj. Az olajban található gyulladáscsökkentő és antiszeptikus vegyületek fantasztikusan alkalmasak a sebgyógyulásra és a már említett különféle bőrbetegségekre. Ezenkívül a kapott olajat olyan formulákban lehet felhasználni, amelyek zökkenőmentesen alkalmazzák a termékeket, például a fényvédőket, hogy a növény természetes védő- és orvoslási előnyeit megszerezzék.

Kálmosgyökér tea – Krém és kenőcs

Miután meginjektálta az olajat, érdekelhet egy krém vagy kálmosgyökér kenőcs elkészítése az egyszerű helyi alkalmazás érdekében. Ez úgy hozható létre, hogy az olajat további összetevőkkel kombinálják, például méhviasz, további illóolajok.

Kálmosgyökér tea – kálmosgyökér kivonat

A kálmosgyökér virágának kivonata nyugtató összetevőként is használható sok olyan termék esetében, amely szokásosan használatos, például dezodor és testápoló. Ezek a termékek hozzájárulnak a kálmosgyökér gyógyító tulajdonságainak a napi adagolásához.

A kálmosgyökér kockázatai vagy lehetséges mellékhatásai

Néhány olyan ember, akinek érzékenysége, vagy allergiája van a pollenre, például a parlagfűre, vagy a kálmosgyökér, allergiás reakciókat tapasztal a kálmosgyökérre, mint az allergia mellékhatására. Erre kell figyelni, mielőtt elkezdené felfedezni az által kínált kivételes előnyöket!

Nyilatkozat: Ez a tartalom, beleértve a tanácsokat is, csak általános információkat tartalmaz. Semmiképpen sem helyettesíti a minősített orvosi véleményt. További információkért mindig forduljon szakemberhez, vagy orvosához. A felelősséget ezekért az információkért nem vállalunk.

További cikkek

Nővény és kert
Mai hírek friss
Apró-Nokedli.eu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit